Géczy János

Cyberkaland a CERN-ben

 

Géczy János legújabb kalandregénye tehetséges magyar gyerekek európai viszontagságairól szól.

Kalandos krimi XXI. századi népmesei motívumokkal.

Tizenkettőtől száztizenkét éves korig ajánlott.

 

Géczy János Cyberkaland a CERN-ben

 

Ahogy a mesében a szegény ember legkisebb fia elindul, hogy kiállja a próbákat, úgy indul neki Bogi, a robotprogramozási verseny győztes csapatának tagja a nagyvilágnak, hogy az első helyezetteknek kijáró utazás végén megérkezzen a CERN-be.Kalandokkal teli utat tesznek meg a gyerekek, amíg Balmazújvárosból eljutnak Bernbe, ahol a megérdemelt jutalom vár rájuk.

Útjuk során megtapasztalják a hirtelen jött népszerűség napos és árnyékos oldalát egyaránt. Összehozza őket a sors a médiavilág csillogásával, a celebek világával, és még egy filmes szuperprodukció forgatására is bekeverednek. Ezalatt a hagyományos értékek vegyülnek bennük a modern világ elvárásaival, de a csapat megállja a helyét minden helyzetben mindaddig, amíg szembe nem kerülnek a CERN-ben egy gonosz csalóval, aki fiatal manager képében kísérti meg a tiszta lelkű, de még gyermek Bogit, hogy aztán eszközként használja fel a lányt kétes üzelmeihez.

Milyen veszélyek leselkednek a mai gyerekekre, hogyan lehet felkészülni rájuk, és kivédeni a hatásukat? Miként sikerülhet a hagyományt összeegyeztetni a technikai fejlődés adta - felfoghatatlannak tűnő - lehetőségekkel? Hogy maradhat ember az ember a XXI. században is?

Jósággal és szeretettel.

Ennek a két feltételnek a magyar gyerekek megfelelnek. Helytállnak. Győznek és veszítenek, elbotlanak és felegyenesednek, de mindenből képesek tanulni, hogy aztán tiszta szívvel folytathassák útjukat tovább.

Megrendelés.